Acht Leefgebieden

Huisvesting Financiën Sociaal functioneren Psychisch functioneren Zingeving Lichamelijk functioneren Dagbesteding Praktisch functioneren Thuisvoelen VeiligheidInlevingsvermogen Passie Aandacht Vertrouwen Maatwerk Eerlijkheid
Huisvesting Financiën Sociaal functioneren Psychisch functioneren Zingeving Lichamelijk functioneren Dagbesteding Praktisch functioneren Thuisvoelen VeiligheidInlevingsvermogen Passie Aandacht Vertrouwen Maatwerk Eerlijkheid

Begeleiden

Ik geef begeleiding op maat wat betekent dat ik altijd naast jou sta en altijd vanuit jou denk, werk en handel.
Samen met jou ga ik op zoek naar je kracht om het leven weer of meer zin te geven. Dat betekend dat ik niet alleen kijk naar wat er niet goed gaat maar juist naar wat wel en je help je krachten te gebruiken om problemen het hoofd te bieden of je verder te ontwikkelen. Om dit goed in beeld te brengen werk ik vanuit acht leefgebieden om geen belangrijke thema’s over het hoofd te zien.

Belangrijke vragen hierbij zijn: Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je? Wie steunt je? Wat weet je?

Huisvesting

Ben je op zoek naar een woning? Moet je om wat voor reden dan ook je huidige woning verlaten?
Ik kan je hierbij ondersteunen. Bijvoorbeeld door te helpen met inschrijven bij een woningcorporatie. Of als er veel problemen zijn, kijken of je in aanmerking kunt komen voor urgentie.

Financiën

Heb je niet of nauwelijks overzicht in je financiële situatie? Heb je moeite je rekeningen te betalen?
Of ligt er een stapel post bij jou op de tafel of in de brievenbus die je niet durft te openen?
Samen met jou kan ik je helpen alles weer op orde te brengen. Als de financiële problemen te groot zijn kan ik je begeleiden naar een budgetbeheerder of bewindvoerder. Ik heb veel ervaring en goede contacten met verschillende bewindvoerders in en om de stad Groningen.

Sociaal functioneren

Sociaal functioneren is de wijze waarop je deelneemt aan het sociale verkeer. Daarbij is het onderhouden van een gezond netwerk en het kunnen aangaan van relaties belangrijk. Veel mensen voelen zich eenzaam en hebben daardoor gevoelens van minderwaardigheid, een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen.
Er zijn verschillende manieren om weer in contact te komen met mensen. Ik kan je hier in ondersteunen.

Psychisch functioneren

Psychische gezondheid gaat over het welzijn van mensen. Op cognitief, sociaal en emotioneel gebied.
Wanneer het op een van deze gebieden niet helemaal goed gaat, kun je psychisch ongezond zijn en dat kan zich uiten in verschillende klachten zoals stress, je down voelen en angstig zijn.
Ook kunnen lichamelijke klachten optreden zoals vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid.
Herken je je in een van deze klachten? Ik kan samen met jou uitzoeken wat er precies aan de hand is en van daaruit kijken wat je nodig hebt.

Zingeving

Zingeving is de betekenis die het leven voor jou heeft. Het geeft je een gevoel van vrijheid, erkenning, en verbondenheid. Zingevingsvragen zijn bijvoorbeeld ‘wat geeft mijn leven zin?’
en ‘waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?’ Waar kom ik mijn bed voor uit?
Een gebrek aan zingeving kan zorgen voor een gebrek aan energie, doelloosheid en verveling.
Wat geeft jou zin aan het leven? Die vraag is lang niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden. Terwijl het antwoord vaak dichter bij huis ligt dan je denkt! Ik help je te ontdekken wat
je graag wil en ook onderzoeken wat daarvoor nodig is om het te bereiken.

Lichamelijk functioneren

Lichamelijke functioneren draait om lichamelijke gezondheid en zelfverzorging. Het gaat om het uitvoeren van lichamelijke en dagelijkse routine-activiteiten zoals lopen, eten, aan- en uitkleden.
Hierbij kun je denken aan ondersteuning die ik geef bij alledaagse verzorging (ADL), hygiëne, gezond eten en drinken, kleding en zelfzorg, sport en beweging en een goede nachtrust.

Praktisch functioneren

Praktisch functioneren gaat om alles wat te maken heeft met de huishouding, zoals: tuinonderhoud, afwas, wassen en koken. Of het zelfstandig schrijven van een zakelijke brief en een maatschappelijke instantie te woord staan. Ik ga met je mee naar de tandarts, huisarts, of Rechtbank, als je dat prettig vindt.
Praktisch functioneren gaat ook om het aanleren van structuur en activiteiten inplannen. Of het aanleren van het stellen van prioriteiten, grenzen aangeven en het maken van keuzes.

Dagbesteding

Ben je op zoek naar een passende baan of een leuke dagbesteding? Ik ga samen met jou op zoek naar
die leuke plek waar je je helemaal thuis voelt. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld je
inschrijven bij een uitzendbureau of een banenmarkt bezoeken van het UWV. Misschien wil je wel een
cursus volgen of weer terug naar school. Dit leefgebied heeft natuurlijk alles te maken met het leefgebied Zingeving. Als je eenmaal weet wat je wilt dan wordt meestal je pad ook zichtbaar.